Etiketler

3 Aralık 2017 Pazar

Paris Gezilecek Yerler

1. Eyfel Kulesi

Sadece kentin değil tüm Fransa’nın sembolü olan Eyfel Kulesi, pek çok gezgin için Paris gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk mekân. Tasarımı Gustave Eiffel’e ait olan üç katlı kule, Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Expo 1889 Fuarı’nın giriş kapısı olarak 1887-1889 yılları arasında inşa edilmiş. İlk başta geçici olsa da çelik yapı, tamamlanmasının ardından çok fazla ilgi gördüğü için kent silüetinin kalıcı bir parçası haline gelmiş.
Özellikle Paris’e ilk kez gidiyorsanız Eyfel Kulesi‘ndeki seyir teraslarından birine çıkıp Paris’i doyasıya seyretmeden şehirden ayrılmayın. 324 m yükseklikteki kulenin farklı katlarında toplam 3 seyir terası ve restoranlar var. Kulenin tepesine çıkmak için asansörü kullanmanız, bunun için de uzun bilet kuyruklarına girmeniz gerekiyor. Zamandan tasarruf etmek için biletinizi haftalar öncesinden internetten alabilir ya da düzenlenen turlara katılabilirsiniz.
  • Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Fransa
  • Ziyaret Saatleri: Asansör: yaz dönemi 09.30-00:45, diğer aylar 09.30-23:45, yaz-kış tepeye son asansör 23.00. Merdivenler: yaz dönemi 09.00-00:45, diğer aylar 09.30-18.30
  • Giriş Ücreti: En tepeye yetişkin 25 Euro, 2. kata asansör 16 Euro, 2. kata merdiven 10 Euro
  • Web: toureiffel.paris/en

2. Notre Dame Katedrali

Fransa’nın en önemli dini yapısı olarak anılan Notre Dame Katedrali, Keltler ve Romalılar tarafından da kutsal sayılan, Sen Nehri kıyısındaki alana 1163-1334 yılları arasında inşa edilmiş. Gotik tarzı ile göz kamaştıran katedral, 69 metre yüksekliğinde ikiz kulelere sahip. Ana kapısının önünden geçen yolun “Kilometre Sıfır” olarak adlandırıldığı dini yapının kulelerinden sonra en fazla ilgi çeken bölümleri Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres ve Hazine. Hz. İsa’nın dikenli tacı, aynı anda 9.000 kişinin ibadet edebildiği görkemli yapının barındırdığı en değerli hazineyi oluşturuyor.
Dilerseniz katedralin kulelerine çıkıp şehrin güzel manzarasını bir de buradan seyredebilirsiniz. Yalnız unutmayın, kulelere yalnızca rezervasyonla çıkılabiliyor. “Jetfile” isimli uygulamayı indirip rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
  • Adres: 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Fransa
  • Ziyaret Saatleri: 07:45-18:45 (cumartesi, pazar kapanış 19:15)
  • Giriş Ücreti: Katedral girişi ücretsiz, kulelere çıkış 10 Euro. Jefile uygulaması kullanarak rezervasyon yaptırmanız zorunlu.
  • Web: notredamedeparis.fr/en/
3.Disneyland


Şehir merkezinden 32 kilometre uzakta yer alan Disneyland, 2 bin hektarlık alan üzerine 1992 yılında kurulmuş. Tema parkı, Birleşik Devletler sınırları dışında açılan ikinci tesis konumunda. Eğlence tesisi, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. 7 farklı konaklama seçeneğinin bulunduğu tesisin Disneyland Park kısmında her yaş grubundan bireye hitap eden Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland ve Discoveryland bölümlerine yer verilmiş. Diğer kısımda ise sevilen sinema ve televizyon şovlarına ait tematik alanlar ziyaretçilerini bekliyor.
Eğer Paris’te en azından 3-4 günlük vaktiniz varsa büyük küçük her yaştan gezginin eğlenceli saatler geçireceğiz bu parka da 1 tam gününüzü ayırabilirsiniz. Parka dilerseniz bireysel gidebilirsiniz ya da şehir içinden düzenlenen turlara katılabilirsiniz.
  • Adres: 77777 Marne-la-Vallée, Fransa
  • Ziyaret Saatleri: 10.00-22.00
  • Giriş Ücreti: 1 gün 2 park gişe fiyatı 94 Euro, internette 69 Euro, 1 gün 1 park internette 49 Euro’dan başlayan fiyatlar.
  • Web: disneylandparis.com/en-us/

 4.Şanzelize Caddesi & Zafer Takı

Paris’in en ünlü ve lüks caddesi Şanzelize, XIV. Louis’nin bahçıvanı Andre Le Notre tarafından Tuileries Bahçesi’nin manzarasını genişletmek için 1667 yılında yaptırılmış. Uzun yıllardır Tour de France’ın bitiş noktası olarak kullanılan Şanzelize Caddesi ününü üzerinde bulunan lüks giyim mağazalarına, kafelere, restoranlara ve Zafer Takı’na borçlu.
Yıl boyunca pek çok önemli kutlamaya ve anma törenine sahne olan caddenin batısına doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkacak Charles de Gaulle Meydanı üzerindeki Zafer Takı’nın inşa süreci, 1806’da Napolyon Bonapart tarafından başlatılmış ve Louis Philippe’in ülkeyi yönettiği 1836 yılında tamamlanmış. Üst kısmındaki seyir bölümünden Şanzelize’yi tüm görkemiyle izleyebileceğiniz kapının altında, I. Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına inşa edilen Meçhul Asker Mezarı bulunuyor. Zafer Takı’nın üzerinde yer alan seyir terası üzerine çıkıp şehrin manzarasını seyredebilirsiniz.
  • Adres: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris, Fransa
  • Ziyaret Saatleri: 10.00-22.30
  • Giriş Ücreti: 12 Euro
  • Web: paris-arc-de-triomphe.fr/en/

 5.Pantheon

Mimari açıdan Londra’daki St. Paul’s Katedrali’ne ve Roma’daki adaşına benzetilen Pantheon, XV. Louis tarafından Azize Genevieve’e ithafen 1744-1790 yılları arasında inşa ettirilmiş. Yapı, çeşitli dönemlerde kilise olarak kullanılsa da asıl önemini, içerisine defnedilen Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola, Alexander Dumas gibi ünlü Fransızlar sayesinde kazanmış. Fizikçi Leon Foucault’un 1851’de dünyanın kendi çevresinde döndüğünü kanıtladığı deneyine sahne olan tarihi yapının 3 katlı kubbesi ve iç duvarlarını süsleyen freskler, en dikkat çekici kısımlarını oluşturuyor.
  • Adres: Place du Panthéon, 75005 Paris, Fransa
  • Ziyaret Saatleri: 10.00-18.00
  • Giriş Ücreti: 9 Euro
  • Web: paris-pantheon.fr/en/





































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder