Etiketler

3 Aralık 2017 Pazar

Jakarta Gezilecek Yerler

1.Kota Tua (Eski Şehir Merkezi)
Jakarta gezilecek yerler yazısının en eski, tarihi ve oryantal bölgesi Kota Tua aslında kentin Hollanda sömürgesi olduğu dönemde bütün şehirmiş. Batavia adıyla da bilinen bölgede Avrupa ve Çin stili tarihi yapılar birbiriyle uyum içerisinde yükseliyor. Yarım gününüzü ayırıp sokaklarında dolaşarak, dükkanlarından alış veriş yaparak veya bir şeyler yiyip içererek keyifli vakit geçirebileceğiniz bölgedeki en önemli yerlerden de kısaca bahsetmek istiyorum.
Taman Fatallah: Fatallah Parkı ve Meydanı bu bölgede yapacağınız gezintiye başlamak için ideal bir nokta. Kentin bir zamanlar ticari olan merkezinde bugün bu gücü görmek biraz zor olsa da hala tarihi dokusunu koruyor. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın çünkü Jakarta’da çekeceğiniz fotoğraflardan en güzellerini muhtemelen burada çekeceksiniz.
Seharah Jakarta Müzesi: Kota Tua gezisinin ikinci durağı ise tarihi bir Hollanta tarzı binada yer alan Seherah Jakarta Müzesi. Uzun süre şehrin belediye binası olarak kullanılan yapının kendisi bile yeterince ihtişamlı ve görülmeye değerken müzede sergilenen dekorasyonu, ahşap mobilyaları, 1627 yılında eklenen çan kulesi, Kota Tua’nın geçmişine dair fotoğraf ve resimler de son derece etkileyici. Pazartesi hariç her gün ziyarete açık olan müzeye giriş ücreti 50 Cent civarında.
Wayang Müzesi: Kuklalar bir zamanların nadide eğlence aracı olmasından dolayı Endonezya Kültürü’nün önemli bir parçası. Ülkenin ve kentin tarihinde önemli bir rolü olan bu sanat dalına ait her türlü obje ve kuklayı Wayang Müzesi’nde görebilirsiniz. Haftanın her günü ziyarete açık olan müzenin giriş ücreti 50 cent.
Balai Seni Rupa (Güzel Sanatlar Müzesi): Endonezya ve Asya sanatlarına ait en güzel örneklerin sergilendiği, koleksiyonunu sık sık yenileyen Güzel Sanatlar Müzesi de Jakarta gezilecek yerler listesinde müzeseverler için bir cennet. Üstelik müzenin yer aldığı yapı da 1860’lı yıllarda yapılmış ve uzun yıllar Adalet Sarayı olarak kullanılmış. Bu açıdan yapının kendisi de görülmeye değer. Pazartesi hariç haftanın her günü açık olan müzeye giriş ücretsiz.
Gereja Sion Kilisesi: Kentteki en eski ve Jakarta gezilecek yerler listesinin en güzel kilisesi Gereja Sion yapıldığı dönemde şehir surlarının dışında kalıyormuş ve dolayısıyla kentin fakir ve istenmeyen nüfusuna hizmet ediyormuş.
Bugün, yeni kentin merkezinde yer alan ve hala kilise olarak kullanılan yapı zarif dekorasyonu sebebiyle de görülmeye değer. Ancak sadece Pazar günleri açık.

2.Monas (Endonezya Ulusal Anıtı)

Merdeka Meydanı’nda yer alan 132 metrelik anıt Jakarta’daki en turistik noktalardan. 1975yılında Endonezya’nın bağımsızlığının simgesi olarak inşa edilen yapıyı sadece dışarıdan görmekle yetinmemelisiniz. Kentteki en güzel şehir manzarasını izleyebileceğiniz kuleye giriş ücreti 1 USD civarında ve her gün ziyarete açık.
Ayrıca eğer Monas’ı ziyaret ediyorsanız aynı biletle Jakarta gezilecek yerler listesinde ikinci sırada bahsettiğim Ulusal Müze’ye giriş de ücretsiz.

3.Thousand Islands (1000 Adalar)


Aslında jakarta’ya birkaç saatlik feribot mesafesinde olsa da Jakarta’da sayılan bu irili ufaklı yüzlerce ada muhtemelen kentteki en keyifli anları vaat ediyor. Ülkenin ünlü Bali’sinden hiç de geri kalır yanı olmayan tropikal adalar beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ve güneşiyle birkaÇ gün veya daha uzun süreler için ideal bir kaçış noktası. Mümkünse farklı adaları sırayla gezebileceğiniz hop on – hop off tarzı teknelerle dolaşmanızı tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder